ALUMİNYUM KUMLAMA HAKKINDA BİLGİLER
Bu sayfada Alüminyum ve Alüminyum Kumlama işlemi hakkında bilgi ve açıklamalar bulunmaktadır. Alüminyum (aluminyum, Al) gümüş renkte yumuşak ve hafif bir metaldir. Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda milyonlarca farklı ürünün yapımında kullanılmakta olup dünya ekonomisi içinde çok önemli bir yeri vardır. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleriyle geniş kullanım alanı bulur.
Alüminyum, zehirleyici ve manyetik değildir. Kıvılcım çıkarmaz. Yoğunluğu, çeliğin veya bakırın yaklaşık üçte biri kadardır. Kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Çok üstün korozyon özelliklerine sahip olması, üzerinde oluşan oksit tabakasının koruyucu olmasındandır. Alüminyum genel olarak hafiflik esas olan araçların yapımında (uçak, bisiklet, otomobil motorları, motosikletler vb.), soğutucu yapımında, spot ışıklarda, mutfak gereçleri yapımında kullanılır. Bunun yanında sanayide önemli bir madde olan alüminyum günlük hayatta her zaman karşımıza çıkan bir metaldir.
Alüminyum kumlama işlemi: Alüminyum yüzey temizliği, yüzey yenileme veya yüzey dokusu elde etmek maksatlarıyla yapılmaktadır. Alüminyum kumlama hakkında bilgi verirken, genel olarak kumlama prosedürleri, sistem elemanları ve önemli hususlara bakmakta fayda olacağını düşünüyoruz. Amaca bağlı olarak kullanılan abrasiv ve boyutu değişmekle beraber kumlama prensiplerinin iyi şekilde anlaşılması yapacağımız işlemin daha düşük maliyetli ve daha etkili olmasını sağlayacaktır.